Sudbinu Brodosplita Europska komisija objavit će 17. siječnja

Bez autora
Jan 03 2011

Budućnost Brodosplita znat će se 17. siječnja, kada Europska komisija namjerava obznaniti svoju odluku o hrvatskom prijedlogu da brodogradilište nastavi s proizvodnjom. Brodogradilište, koje trenutačno ima administrativnu zabranu ugovaranja novih poslova, spremno je za novi ciklus proizvodnje, a kako prenosi Vjesnik, odluku EK u Bruxellesu će dočekati državni tajnik za industriju Ruđer Friganović. U slučaju pozitivnog odgovora, već je dogovorena gradnja osam brodova, od kojih bi četiri isporučili u Grčku te po dva zadarskoj Tankerskoj plovidbi i splitskom Jadroplovu.

Sudbinu Brodosplita Europska komisija objavit će 17. siječnjaBudućnost Brodosplita znat će se 17. siječnja, kada Europska komisija namjerava obznaniti svoju odluku o hrvatskom prijedlogu da brodogradilište nastavi s proizvodnjom.

Brodogradilište, koje trenutačno ima administrativnu zabranu ugovaranja novih poslova, spremno je za novi ciklus proizvodnje, a kako prenosi Vjesnik, odluku EK u Bruxellesu će dočekati državni tajnik za industriju Ruđer Friganović.

U slučaju pozitivnog odgovora, već je dogovorena gradnja osam brodova, od kojih bi četiri isporučili u Grčku te po dva zadarskoj Tankerskoj plovidbi i splitskom Jadroplovu. U takvom bi scenariju zaposlenici škvera, koji EU zamjeraju da im onemogućuje ustavno pravo na rad, spokojno mogli dočekati privatizaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik